Suvremena umjetnička scena

Jedan od segmenata Atlasa povratka fokusira se na grupaciju umjetnika u Hrvatskoj. Budući da se radi o skupini koja prema prirodi svoje djelatnosti gravitira međunarodnom kontekstu te često djeluje u inozemstvu (za vrijeme studiranja ili tijekom karijere), interesira nas mogućnost raslojavanja različitih podtekstova iz različitih priča o povratcima koji evidentiraju i šire probleme kulturnih sustava i politika koje su moguće premise odlascima, pa tako i povratcima. Umjetnici koji zbog različitih okolnosti dijele iskustvo povratka u Hrvatsku svojim djelovanjem na različite načine reflektiraju to iskustvo i u kulturnoj javnoj sferi.

 

Formuliran je upitnik za umjetnike-povratnike, na kojeg su nam pristigli odgovori. Budući da smo zbog delikatnosti teme i osobne prirode odgovora ispitanika odlučile, u suglasnosti s ispitanicima/icama, da će njihovi identiteti ostati skriveni u javnosti, u produžetku navodimo sakupljene odgovore na tek neka pitanja postavljena kroz poslane upitnike, pisane korespodencije ili snimljene intervjue s hrvatskim umjetnicima-povratnicima.

Arhiv ovakvih odgovora će se nastaviti kontinuirano nadopunjavati kroz razvoj našeg istraživanja za realizaciju Atlasa povratka.

 

Ukoliko ste voljni sudjelovati, molimo vas da pošaljete odgovore na postavljena pitanja u  ANKETI i u privitku priložite jedan vizualni odgovor koji vezujete uz ‘povratak’.

 

Odgovore bi uz Vaš pristanak koristili (anonimno ili pod vašim imenom) tijekom projekta.

Zahvaljujemo Vam na suradnji i Vašoj kontribuciji ovom projektu.

 

Nadija Mustapić, Tanja Ravlić i Neli Ružić

klikom na pitanje otvaraju se sakupljeni odgovori